→ Sliding wooden partitions divide Nook Architects' latest Barcelona apartment / by Javier Sánchez-Matamoros Pérez

Dezeen publica un artículo en el que reseñan un interesante proyecto de rehabilitación de un apartamento en Barcelona a cargo de Nook Architects:

[...] The local architects removed the original internal walls, replacing them with a long sliding wooden panel that divides the private areas of the household from the public. The project is named The Wall after this adaptation.

[...] The clients were lured to buy the apartment by the promise of what might lie beneath the modern floor covering, and stripped back the floor to uncover the original antique mosaics, created using the encaustic tiles that are typical in the city.

[...] Where the floor could not be recovered, it has been infilled with micro cement. Patches of cement flooring in the bathrooms, office area and bedrooms are framed by thick planks of pine.

[...] The long grey metal beam that supports the sliding mechanism for the doors continues across the three-metre-high moulded ceilings of the living area, to give the family the possibility to separate the two spaces in the future.

No dejéis de revisar la planta y axonometría del conjunto.

Source: http://www.dezeen.com/2014/11/16/barcelona...